torsdag 9 september 2010

När hjulen snurrar ...

... blir jag inspirerad. Den som ibland sitter på axeln och tycker till om vad jag gör eller tänker har fullt upp med att hålla i styret och se till att tramporna snurrar. Och då händer det - jag tänker alla smarta tankar. Jag löser världsproblem och marknadsför mitt företag på bästa sätt. Skriver genialiska texter i min blogg och då uppstår ett problem - ett riktigt ilandsproblem - hur ska jag komma ihåg allt?
Jag tror alltid att jag ska göra det men nu har jag funderat på en röststyrd bandspelare, sätta fast en trådlös mic i tröjan och prata mig hem eller bort för den delen. Ser du eller hör du någon som pratar för fullt - ensam där på cykeln - då är det kanske jag du möter. 
När hjulen snurrar då snurrar även mina hjul i vindlingarna

Eller är det så fantastiskt att alla smarta insikter och tankar lagras i mitt undermedvetna så bara jag hittar nyckeln dit så får jag tillgång till allt jag har tänkt och glömt. Bara smarta saker givetvis. Allt det andra är deletat för länge sedan. Minnet är förunderligt. När jag i parfymaffären gick förbi kvinnan som luktade på gamla hederliga Fenjal och jag kände tallbarrsdoften - då mindes jag hur min mormor luktade. Fenjal med en aning kodoft.

1 kommentar:

  1. Luktminnen är starka. Jag minns fortfarande hur det luktade glödande hästskor och järnfilspån i Wille Asplunds smedja i Hortlax - 60-talets dagis för mig och några andra lösdrivande ungar.

    SvaraRadera